Cor Vitalis Sairaanhoitajan Klinikka Keuruun Iso Kirja Opistolla

Päivitetty: 8. heinäk. 2020

Nyt se tapahtuu... Syksyn ja talven 2019 jälkeen minusta tuli naisyrittäjä. On ihmeellistä ja samalla jännittävää. Olen kuin vasta itänyt siemen ja nyt on alkanut tulla esiin ensimmäiset lehdet. Niin herkkä, niin hauras. Tarvitsen paljon vettä ja ravitsevaa maata, muuten en kasva.


Vuonna 2008 syntyi ideana Cor Vita'lis, joka on koko toimintani nimi. Sairaan-hoitajan Klinikan nimi on Cor Vitalis. Apunimenä on CV-palvelut kuten CV-kuljetus, CV-vuokraus, CV-auto jne.). Nyt keskityn sairaanhoitajan klinikan lanseeraamiseen. Tänään 6.7.2020 on julkaistu Suur-Keuruun lehdessä ensimmäinen mainos ja lehden etusivulla on logoni.


Olen miettinyt asiaa pitkään. Se on ollut jollain lailla unelmani monta vuotta... En heti lähtenyt yrittäjyyteen, koska minun piti miettiä asiasta tarkemmin. Nyt se on tässä: minun oma Cor Vitalis Sairaanhoitajan Klinikkani Isossa Kirjassa!


Sairaanhoitajan työn perusta on Sairaanhoitajan lupaus. Itselleni se on vala, joka on työni punainen lanka. Yli kymmenen vuoden ajan kiersin Keski-Suomea, Pirkanmaata ja jopa Päijät-Hämeen aluetta sairaanhoitajan työtä tehdessäni. Työelämä vei minut täysin pois Keuruulta, sen seurauksena oma sosiaalinen elämäni oli täysin nolla ja myös perheeni sai kärsiä poissaolostani. Se ei tuntunut hyvältä. Pitkään olen miettinyt sairaanhoitajan urani huonoa ajoitusta. Se vieläkin kirpaisee, mutta en voi jäädä miettimään menneitä... Olen omistautunut työlleni, se on totta, mutta elämässä on paljon muutakin. Minun täytyy tehdä parhaani tulevaisuutta varten, perhettäni varten ja itseäni varten.

Yli kymmenen vuoden aikana olen etsinyt oma paikkani sairaanhoitajan maailmassa. Aloitin opiskelijana Keuruulla Lehtiniemessä mm. muistiosastolla, jatkoin Petäjäveden terveys-keskuksessa, sitten sekä Jyväskylän Kyllön sairaalassa että Jyväskylän NOVA:n päivystyksessä. Sen jälkeen keskityin poliklinikkatyöhön eri puolella Suomea. Vuosien varrella erikoistuin tutkivaksi sairaanhoitajaksi. Alussa tein tiivistä yhteistyötä terveyskeskus-lääkäreiden ja erikoissairaanhoitajien kanssa - myös päivystyksen vastaanotolla. Viime vuosina sain tehdä työtä omalla poliklinikkavastaanotolla.

Urani aikana olen saanut kokea huonon työnantajan stressiä ja paineet. Kantapään kautta opin, ettei kannata menettää terveyteensä työlle. Maksoin kallis hinta ja unelmani lääkärin urasta sammui, mutta en ole luvuttanut. Mietin silloin vakavasti alan vaihtoa... Perheen ja Jumalan avulla muutin miinusta plussaksi. Levon jälkeen jatkoin polikliinisen sairaanhoitajan uraani eri terveyskeskuksissa Suomessa. Vuosi kerralla kiersin eri kaupunkeja ja samalla sain vahvistaa potilaan kliinistä ammattitaitoani eri terveyskeskuslääkäreiden ja kokeneiden sairaanhoitajien rinnalla. Teoreettinen ammattitietotaito on tärkeä ja pidän sen ajantasalla säännöllisesti, mutta se ei ole mitään ilman muiden sairaanhoitajien, lähihoitajien ja perushoitajien vahvaa kokemusta ja heidän hiljaista tietoaan. Kunnioitan ja arvostan heitä, koska se vahvistaa minua sairaanhoitajana. Vähitellen olen saanut työiloni takaisin. Pari vuoden aikana olen yrittänyt saada työtä lähempää kotia, mutta ovet ovat olleet suljettuina. Minun on täytynyt pysyä positiivisena ja uskoa siihen, että "yrittäjyyden ovi on auki"!

Monipuolinen ammatillinen tausta eri ympäristöissä on antanut minulle valmiudet oman klinikan perustamiselle - samoin merkonomi-restonomi- ja musiikkikoulutukseni. Uskon, että oma luovuuteni ja taiteiljan puoleni tulee myös auttamaan minua tässä uudessa kuviossa.

Klinikan kautta haluan palvella ihmisiä vauvasta vaarin omalla ammattitiedollani ja -taidollani sekä sydämelläni - turvallisesti ja Sairaanhoitajan Valaa noudattaen. Toivon, että paikallisen julkisen terveydenhuollon kanssa tulee hienoa yhteistyötä. Lisäksi haluan tukea Iso Kirja -opistoa omalla tavallani ja olla samalla lähellä aviomiestäni, joka on ollut lähelläni jo 25 vuotta. Kiitän hänen kärsivällisyydestään, tuestaan ja rakkaudestaan. Kun opiskelin sairaanhoitajaksi, hän auttoi lasten kanssa työnsä ohella. Tänä päivänä nämä kolme rakasta nuorta ovat maailmalla rakentamassa jo omaa elämää!

Tervetuloa Cor Vitalis Sairaanhoitajan Klinikalleni oman terveyden vuoksi tai sairauden vuoksi - tai ihan vaan "tervehdyksen" vuoksi! Tule sellaisena kuin olet, hymyillen otan sinut vastaan... Ystävällisin terveisin Helen Sairaanhoitaja amk & Merkonomi amk

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki